Etusivu » Tiedotteet » 2014 » Rikoksentorjunnan vuosiseminaari järjestetään Vantaalla 16.–17. syyskuuta

Rikoksentorjunnan vuosiseminaari järjestetään Vantaalla 16.–17. syyskuuta

Julkaistu 12.6.2014

Rikoksentorjuntaneuvosto ja Vantaan kaupunki järjestävät yhteistyössä vuoden 2014 rikoksentorjuntaseminaarin 16.–17.9. Tiedekeskus Heurekassa Tikkurilassa. Tilaisuus on samalla rikoksentorjuntaneuvoston 25-vuotisjuhlaseminaari. Seminaari keskittyy paikalliseen rikoksentorjuntaan.

Kahtena seminaaripäivänä kuullaan esityksiä mm. asukkaiden osallistumisesta oman asuinalueensa turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseen, paikkatiedon hyödyntämisestä väkivallan vähentämisessä sekä vantaalainen esimerkki laaja-alaisesta yhteistyöstä nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä. Seminaarin kansainvälisenä esiintyjänä kuullaan Göteborgin yliopiston dosentti Thomas Jordania paikallistoimijoiden työn ja tavoitteiden yhteensovittamisesta. Seminaarin rinnakkaissessiossa esitellään tarkemmin rikoksentorjuntaneuvoston naapuriapu-hankkeen tuloksia ja suosituksia sekä kuullaan mm. Vaasassa toteutetuista oppilaiden turvallisuuskävelyistä ja niiden tuloksista. Ensimmäisen seminaaripäivän iltana Vantaan kaupungin iltavastaanoton yhteydessä julkistetaan myös vuoden 2014 kansallisen rikoksentorjuntakilpailun voittaja. Seminaarin avaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Seminaari on suunnattu kuntien ja poliisin edustajille, kolmannen sektorin toimijoille, rikoksentorjunnan yhdyshenkilöille, turvallisuusvastaaville, kuntien turvallisuussuunnitteluun osallistuville sekä muille seminaarin aihealueesta kiinnostuneille.

Seminaari on maksuton.

Tervetuloa!

Seminaariin on mahdollista ilmoittautua myös vain toiseksi päiväksi. Ilmoittaudu seminaariin 5.9.2014 mennessä tästä linkistä .

Lisätietoja ja seminaarin päivitetty ohjelma löytyy rikoksentorjuntaneuvoston sivuilta tästä linkistä .